Materiaal

Hoe voeg ik materiaal toe?

Heb je materiaal dat je graag met andere lesgevers wilt delen? Volg de onderstaande stappen om het toe te voegen aan de materialenbank:

  1. Ga naar Materiaal en klik rechts op de knop Zelf materiaal toevoegen?
  2. Bekijk de kwaliteitscriteria als je wilt weten waar het materiaal aan moet voldoen. Start vervolgens met het toevoegen van je eigen materiaal.
  3. Kies wat je wilt doen: Wil je een bestand koppelen? Kies dan voor Ik wil iets opladen. Wil je materiaal toevoegen dat op een andere website staat? Kies dan voor Ik wil doorverwijzen naar een website. Geef antwoord op de aanvullende vragen en klik op Verder.

  1. Als je iets wilt opladen, krijg je nu een aantal vragen die te maken hebben met rechten en licenties. Meer uitleg over de Creative Commons-licenties, vind je hier. Klik op Verder.
  2. Vul de titel van je materiaal en een korte omschrijving in. De omschrijving verschijnt in het overzicht van materialen. Geef bijvoorbeeld aan voor wie het materiaal is gemaakt en waar het over gaat. Klik op Ga verder.
  3. Je kunt nog een extra toelichting geven bij het materiaal. Bijvoorbeeld hoe het tot stand is gekomen, hoe je het kunt gebruiken of uit welke onderdelen het bestaat. Dit veld is niet verplicht. Klik op Ga verder.
  4. Er volgen een aantal vragen over het materiaal die overeenkomen met de filters in de materialenbank. Je kunt steeds meerdere opties kiezen. Klik na elke vraag op Ga verder.
  5. Na de laatste vraag wordt een conceptversie van je materiaal aangemaakt. Je kunt nu nog dingen aanpassen. Als je tekst aanpast, moet je wel op Opslaan onder het tekstvak klikken. Je kunt ook bijlagen of links toevoegen. Als je klaar bent, klik je onderaan de pagina op Publiceren. Als je wilt, kun je nog een vraag of opmerking toevoegen.
  6. Je materiaal is nu aangemaakt en ter goedkeuring naar het team van mijnNederlands gestuurd. Meer informatie over het goedkeuringsproces vind je hieronder.

Hoe wijzig ik mijn materiaal?

Wil je materiaal aanpassen dat je eerder hebt toegevoegd? Dat doe je zo:

  1. Zoek het materiaal op via Materiaal of op Mijn account – Mijn materialen.
  2. Klik op het materiaal om het te openen. Je kunt het nu aanpassen. Als je tekst aanpast, moet je wel op Opslaan onder het tekstvak klikken. Met de knoppen aan de rechterkant kun je de tags aanpassen die je eerder hebt gekozen.
  3. Ben je klaar? Klik dan op Publiceren.
  4. Er wordt je gevraagd om aan te geven wat je hebt veranderd, zodat ons team de aanpassingen makkelijk kan controleren.
  5. Het materiaal is nu tijdelijk niet beschikbaar, totdat we de aanpassingen hebben goedgekeurd. Meer informatie over het goedkeuringsproces vind je hieronder.

Hoe verwijder/verberg ik mijn materiaal?

Wil je materiaal tijdelijk verbergen of voorgoed verwijderen? Volg deze stappen:

  1. Zoek het materiaal op via Materiaal of op Mijn account – Mijn materialen.
  2. Klik op het materiaal om het te openen. Onderaan de pagina vind je de knoppen Verbergen en Verwijderen. Klik hierop en bevestig je keuze. Verborgen materiaal kun je op elk moment opnieuw publiceren. Verwijderd materiaal kun je niet meer raadplegen.

Hoe verloopt het goedkeuringsproces?

Materiaal dat is toegevoegd, aangepast of opnieuw gepubliceerd, staat niet gelijk online. Wij controleren het eerst nog op vindbaarheid, inhoudelijke kwaliteit, taal en legaliteit. Wil je weten waar we op letten? Bekijk dan de kwaliteitscriteria.

Je ontvangt een e-mail als je iets moet aanpassen. Kijk hierboven bij Hoe wijzig ik mijn materiaal? als je wilt weten hoe je dit moet doen.

Is je materiaal in orde, zetten we het online. We proberen dit zo snel mogelijk te doen. Je ontvangt een e-mail als je materiaal is goedgekeurd.

Wat mogen andere gebruikers met mijn materiaal doen?

Je kunt zelf bepalen wat anderen mogen doen met materiaal dat je zelf hebt gemaakt en deelt op mijnNederlands. Als auteur kun je kiezen welke licentie je meegeeft aan het materiaal. We maken daarvoor gebruik van de Creative Commons-licenties. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende licenties.

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op.

Bedankt! Je bericht is verzonden.

Spring naar de inhoud