Registratie

Hoe maak ik een account aan?

Met een account op mijnNederlands krijg je toegang tot extra onderdelen zoals Gebruikers mijnNederlands, het Forum en je eigen accountpagina. Volg de onderstaande stappen om een account aan te maken.
 1. Ga naar de registratiepagina. Geef aan welke rollen op jou van toepassing zijn. Je kan meerdere rollen kiezen. Klik op Volgende.
 2. Vul je gegevens in en kies een wachtwoord. Het wachtwoord moet ten minste één hoofdletter en kleine letter en één cijferbevatten en uit minstens acht tekens bestaan. Lees de Algemene Gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy en geef aan of je hiermee akkoord gaat. Klik op Ga verder.
 1. Vul de gevraagde informatie in. Deze vragen zijn verplicht. Geef ook je privacyvoorkeuren aan. Je kunt dit later nog wijzigen. Klik op Ga verder.
 2. Vul je profiel verder aan. Deze vragen zijn niet verplicht. Dit is de informatie die gedeeld wordt met andere gebruikers als je gekozen hebt om je profiel te delen. Je kunt dit ook op een later moment invullen en/of aanpassen. Klik op Registreer en meld aan.
 3. Je ontvangt nu een e-mail met een verificatielink. Klik op de link in de e-mail en meld je vervolgens aan.
 
Je account is nu klaar voor gebruik. Ben je docent, leerkracht, onderzoeker of schoolleider? Je profiel moet nog goedgekeurd worden voordat je toegang krijgt tot Materiaal.

Hoe registreer ik mijn organisatie?

Wil je dat jouw organisatie zichtbaar is op mijnNederlands? Maak een account aan via de volgende stappen.

 1. Ga naar de registratiepagina voor organisaties.
 2. Geef aan wat voor type organisatie je wilt aanmaken. Klik op Ga verder.
 3.  Vul de gevraagde informatie in. De vragen met een sterretje zijn verplicht. Klik op Ga verder.
 4. Geef aan of je organisatie wereldwijd actief is. Zo niet, selecteer de juiste landen. Klik op Ga verder.
 5. Vul het profiel verder aan. Deze vragen zijn niet verplicht. Dit is de informatie die gedeeld wordt op mijnNederlands. Klik op Ga verder.
 6. Lees de Algemene Gebruikersvoorwaarden en de Privacy Policy en geef aan of je hiermee akkoord gaat. Klik op Organisatie aanmaken.

Hoe vraag ik beheer aan van een bestaande organisatie?

Staat jouw organisatie al in het overzicht, maar nog niet als actieve organisatie? Vraag het beheer bij ons aan door onderstaand contactformulier in te vullen en Ik wil het beheer van een organisatie aanvragen te selecteren. Geef in je bericht aan welke organisatie je wilt beheren en met welk e-mailadres je als gebruiker geregistreerd bent. 

Hoe koppel ik mijzelf aan een organisatie?

Wil je dat andere gebruikers kunnen zien bij welke organisatie je hoort? Koppel jezelf dan aan het organisatieprofiel. De organisatie moet wel actief zijn op mijnNederlands (lees hierboven Hoe registreer ik mijn organisatie? en Hoe vraag ik beheer aan van een bestaande organisatie?).
Volg deze stappen om jezelf te koppelen:

 1. Zoek je organisatie op via Netwerk Organisaties.
 2. Klik op de organisatie en kijk welke gebruikers al gekoppeld zijn.
 3. Deze gebruikers beschikken over een code waarmee je toegang kunt krijgen tot de organisatie. Vraag de code op bij één van je collega’s.
 4. Ga naar Mijn account en klik onder Organisaties op Koppel jezelf aan een organisatie.
 5. Vul de code in en geef aan welke functie je binnen de organisatie vervult. Klik op Ga verder.
 6. Je verzoek is nu verstuurd naar de beheerder van de organisatie die je aanvraag kan goedkeuren. Je ontvangt een bericht zodra je koppeling gelukt is.

Waar vind ik de koppelcode van mijn organisatie?

Wil je andere gebruikers toegang geven tot jouw gekoppelde organisatie? Je kunt een code delen waarmee zij zichzelf kunnen koppelen. Je vindt de code hier: Mijn accountOrganisaties Beheer je eigen organisaties

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op.

Bedankt! Je bericht is verzonden.

Spring naar de inhoud