Nederlands oefenen

Wil je je Nederlands verbeteren? Op deze pagina vind je een aantal websites waarop je kunt oefenen met woordenschat, uitspraak, lezen, luisteren en meer. 

Op Nedbox kan je gratis Nederlands oefenen. Het is heel leuk en starten is simpel. Je kiest een interessant thema, en oefent met tv-fragmenten en krantenartikels. Makkelijk of moeilijk? Dat kies je zelf!
Op Zin in Nederlands vind je nieuws in eenvoudige taal. Je oefent lezen en leert nieuwe woorden. Je vindt er ook een korte grammaticagids.
Heb je een nieuw woord geleerd, maar weet je niet hoe je het moet uitspreken? Zoek het woord via Forvo en hoor de uitspraak. Je hoort ook hoe het Nederlands klinkt in verschillende regio’s.
Ben je een beginner? 50languages is een gratis website en app met korte taallessen. Leer Nederlandse basiszinnen en woorden per thema, vanuit verschillende talen.
Hier kan je Nederlands leren op niveau A1, A2, B1 en B2. Ga je in Nederland wonen? Op deze website kan je ook oefenen voor het Staatsexamen.
Op oefenen.nl kun je gratis oefenen met taal. Lezen, schrijven, spreken, woorden… Kies zelf je thema en niveau!

Hier lees je stukken uit bekende Nederlandse en Vlaamse boeken, maar dan in makkelijke taal. Je vindt er ook vertalingen van lastige woorden in het Engels, Pools en Frans.

Hou je van muziek? Met Lyricstraining luister je naar Nederlandstalige liedjes en leer je de tekst. Je kan oefenen via de website of de app.
Wil je oefenen met grammatica? Met de illustraties van Zichtbaar Nederlands wordt grammatica leuk! Er is extra uitleg in het Engels, Pools en Frans.
Babadada is een visueel woordenboek. Je leert nieuwe woorden met mooie illustraties.

Gebruik de Schrijfassistent om je eigen teksten na te kijken. De tool geeft je taaladviezen en biedt alternatieve formuleringen aan.

Nederlandse podcasts

Vind hier de populairste Nederlandse podcasts van dit moment en waar je deze kunt beluisteren, bijvoorbeeld op Spotify, Apple Podcasts of direct in je browser.

ANA is een gratis website waarop je typische patronen van in het Nederlands geschreven wetenschappelijke teksten kunt vinden. 

Dutch with ambition

Oefenwebsite van Linguapolis voor  gevorderden die je helpt om je voor te bereiden op werk of studie in het Nederlands. De oefeningen brengen je van niveau B1 naar niveau B2. De cursus bestaat uit theorie afgewisseld met oefeningen.

English-Dutch

Website met een lijst van zo’n 8000 woorden die in het Engels en Nederlands vrijwel gelijk zijn. Kijk welke woorden precies hetzelfde zijn en welke je net iets anders uitspreekt. 

Natuurlijk zijn er nog veel meer pagina’s om Nederlands mee te oefenen. Dit overzicht is dan ook niet volledig.

Spring naar de inhoud