• Literatuurgeschiedenis.org

Literatuurgeschiedenis.org

Korte beschrijving

Deze website biedt kennis, verdieping en inspiratie voor docenten en studenten over literaire teksten van de middeleeuwen tot nu.

Inhoud

De website Literatuurgeschiedenis.org biedt kennis, verdieping en inspiratie voor leraren en leerlingen. De website is in eerste ontwikkeld voor leerlingen in de bovenbouw van het Nederlandse voortgezet onderwijs en de derde graad van het Vlaamse secundair onderwijs, maar kan ook worden gebruikt voor studenten buiten het Nederlandse taalgebied.

In 2020 is de website vernieuwd als project van de KB en de Taalunie. De teksten van de oude website literatuurgeschiedenis.nl zijn gecontroleerd en aangevuld door inhoudelijk deskundigen, verenigd in redactiegroepen. In 2021 wordt de website aangevuld met nieuwe pagina’s en meer verwijzingen (naar o.a. DBNL, Lezen voor de Lijst en Bulkboek Online). Ook worden audiobestanden van voorgelezen literaire citaten en relevante podcasts en video’s toegevoegd (o.a. De literaire canon, Vondel was een vrouw, MOOC, SchoolTV, Vlogboek).

Externe links

Informatie

Laat een reactie achter

  • Je moet zijn ingelogd om nieuwe onderwerpen te maken.

Skip to content