• Hoe Matthias Declercq verdwaalde op Urk

Hoe Matthias Declercq verdwaalde op Urk

Korte beschrijving

Docentenhandleiding en studentenmateriaal bij een artikel van Eva Vriend.

Inhoud

In het artikel bespreekt Eva Vriend het boek “De ontdekking van Urk” van Matthias Declercq. Matthias Declercq is een Vlaamse journalist die een half jaar op Urk heeft gewoond om er kennis te maken met de Urkers en het dagelijks leven op Urk. Zijn ‘ontdekkingsreis’ schreef hij neer in “De ontdekking van Urk” (2020). Hij ontving voor dit boek de Confituur Boekhandelsprijs.

Eva Vriend is een Nederlands journalist en historicus die opgroeide als boerendochter op in de Noordoostpolder. In 2013 debuteerde ze met Het nieuwe land, over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland.

 

Dit materiaal werd gemaakt door Ginny De Vos en Sabine Steemans. Zij zijn verbonden aan Linguapolis, het taalinstituut van de Universiteit Antwerpen. Ze zijn beide inhoudelijk coördinator, bevoegd voor de didactiek van het cursusaanbod. Ze hebben jarenlange ervaring met Nederlands als Tweede Taal aan de UAntwerpen. In het verleden gaven ze ook Nederlands als Vreemde taal in Boulogne-sur-Mer (Université du Littoral-Côte-d’Opale, Frankrijk). Ze waren beiden actief als voorzitter van de themagroep NT2 van de NUT. Sabine Steemans heeft ervaring als gastdocente Nederlands aan de universiteiten van Warschau en Jakarta. Ginny De Vos was verantwoordelijk voor het Mediaproject Nederlands, een multimediaal onderwijspakket voor Nederlands als Vreemde Taal bestaande uit tweewekelijks aangemaakte onderwijspakketten bestemd voor studenten Nederlands als Vreemde Taal.

 

Het artikel werd beschikbaar gesteld door de lage landen.

Bijlagen

Informatie

Laat een reactie achter

[bbp-topic-form]

Skip to content