• Basisboekenlijst NVT/NT2

Basisboekenlijst NVT/NT2

Inhoud

Met deze basisboekenlijst willen de Taalunie en Muntpunt hulp bieden aan wie Nederlands als vreemde taal (NVT) of Nederlands als tweede taal (NT2) doceert, van basis- tot hoger onderwijs, in binnen- en buitenland.

Het summiere overzicht dat we hier bieden is vooral bedoeld om leerkrachten, docenten, scholen en bibliotheken te inspireren bij hun zoektocht naar goed (extra) lesmateriaal. We beperken ons tot boeken voor een algemeen (anderstalig) publiek dat Nederlands wil leren of interesse heeft voor de Nederlandse en Vlaamse cultuur. Uiteraard is dit een subjectief samengestelde basislijst, gebaseerd op tips en suggesties van lesgevers en experts. De meeste boeken die je hier vindt, zijn oorspronkelijk geschreven voor een NT2-publiek, maar zijn ook erg bruikbaar buiten het taalgebied. De boekenlijst is alfabetisch geordend, per categorie.

Contact en informatie

Indien je aanvullingen, correcties of suggesties hebt voor deze lijst, mag je ons uiteraard iets laten weten. Je kunt het best e-mailen naar nvt@taalunie.org of onderstaand contactformulier invoeren.

Een vraag? Contacteer ons.

Bedankt! Je bericht is verzonden.
Spring naar de inhoud