• Grensoverschrijdend uitwisselen

Grensoverschrijdend uitwisselen

Inhoud

Het INTERREG-Project Buurtaal en Buurcultuur heeft in de afgelopen jaren Duitse en Nederlandse kinderen en jongeren met elkaar in contact gebracht. De Radboud Universiteit in Nijmegen (Departement Moderne Talen & Culturen / Team Duitse Taal & Cultuur) en de Universiteit Duisburg-Essen (Abteilung für Niederlandistik, Institut für Deutsch als Zweit- und Fremdsprache, Institut für niederrheinische Regionalentwicklung und Kulturgeschichte) hebben dit project met ondersteuning van de Euregio Rijn-Waal en andere partners opgestart. In dat kader werden verschillende contacten met schoolbesturen en lesgevers gelegd om uitwisselingen op te zetten en te ontwikkelen.
Van 2017 tot 2021 werden meer dan 40 Duitse en Nederlandse scholen begeleid. Op die manier werd veel ervaring opgedaan en kunnen valkuilen bij het opzetten van uitwisselingen vermeden worden. Zo werden er do’s en don’ts verzameld, checklijsten opgesteld en materiaal ontwikkeld dat relevant is voor het onderwijs Nederlands in Duitsland en het onderwijs Duits in Nederland.
Deze publicatie is gericht op lesgevers in de Duits-Nederlandse grensregio’s die meer informatie willen over uitwisselingen. Centraal staat de onderwijspraktijk en het leren van elkaar en met elkaar. De publicatie vind je hier.

Doelstellingen

Contact en informatie

Auteurs: Ute K. Boonen, Heike Roll, Ralf-Peter Fuchs, Ina Lammers, Tina Konrad, Pia Awater & Julia Plainer

Uitgegeven door Universität Duisburg-Essen

Euregio Rijn-Waal

Een vraag? Contacteer ons.

Bedankt! Je bericht is verzonden.

[bbp-topic-form]

Skip to content